Hirdetés

Betelt a pohár, súlyos lépésre szánta el magát Navalnij édesanyja

Nap Híre portré Nap Híre

A hatóságok továbbra sem adják ki neki fia holttestét.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, meghalt Putyin legnagyobb ellenfele, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus. Navalnij séta után rosszul lett, és eszméletét vesztette a Harp településen lévő 3. számú büntetőtelepen, a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben. Az információk szerint a büntetőtelep egészségügyi szakemberei azonnal megérkeztek, majd sürgősségi orvosi csapatot is hívtak hozzá, azonban ezek nem hoztak pozitív eredményt. Az orvosok ezután megállapították az elítélt halálát.

Navalnij holttestét korábban a büntetőtelepről Szalehard városába, a körzet székhelyére vitték a haláleset kivizsgálásával megbízott orosz nyomozók. Az ellenzéki vezető anyját és ügyvédeit azonban hétfőn már nem engedték be a halottasházba. Kira Jarmis, Navalnij szóvivőjének beszámolója szerint a nyomozók arról tájékoztatták az anyát és ügyvédeit, hogy az aktivista halálával kapcsolatos vizsgálatot meghosszabbították. 

Navalnij anyja most bírósági keresetet nyújtott be az északi-sarkvidéki Szalehard város bíróságán, mert a hatóságok megtagadták fia holttestének kiadását - írja az MTI.

Ljudmila Navalnaja kedden videoüzenetben szólította fel a hatóságokat, hogy adják ki fia holttestét. Mint fogalmazott: erről Putyinnak kell döntenie. "Hadd lássam végre a fiamat! Követelem holttestének azonnali kiadását, hogy méltó módon eltemethessem" - mondta a videóban Ljudmila Navalnaja.

Az OVD-Info emberi jogi szervezet szerint már 75 ezer ember csatlakozott ahhoz a petícióhoz, amelyben azt kérik a kormánytól, hogy Navalnij földi maradványait adják át a hozzátartozóinak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés