Hirdetés

Elhalasztották az év legnagyobb zenei eseményét Donald Trump és Kamala Harris vitája miatt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az MTV egy nappal elhalasztotta az éves Video Music Awards (VMA) díjátadót, hogy elkerülje az amerikai elnökválasztási vitával való ütközést.

Donald Trump volt elnök és Kamala Harris alelnök a múlt héten állapodott meg arról, hogy szeptember 10-én televíziós vitán néznek szembe egymással.

A VMA díjátadót eredetileg ugyanerre az időpontra tervezték, de a műsorszolgáltató MTV bejelentette, hogy a ceremóniát az elnökjelölti vita miatt másnap este rendezik meg.

Ha mindkét esemény ugyanazon az estén zajlott volna, az szinte biztosan rontotta volna mindkét esemény, de különösen a VMA nézettségét - közölte a BBC.

A vita iránt valószínűleg nagy lesz az érdeklődés, különösen azért, mert jelenleg ez az egyetlen, biztosan sorra kerülő vita a két elnökjelölt között.

Az összecsapás azonban a Billboard szerint imázsproblémát is jelentett volna az MTV számára, mivel a csatorna igyekszik növelni a választási részvételt.

Az MTV az 1992-es választások óta - amikor Bill Clinton megverte az idősebb George Busht - arra ösztönzi közönségét, hogy jobban foglalkozzon a politikával.

Az ABC által rendezett elnökjelölti vita mellett Trump két további vitát javasolt, amelyeknek a Fox News és az NBC adna otthont.

Harris jelezte, hogy nyitott lenne további vitákra, de megállapodás még egyik javasolt eseményről sincs a jelöltek között.

Az MTV VMA díjátadón egyébként Taylor Swift kapta a legtöbb jelölést, összesen 10-et: többek között ő lehet az év előadója, emellett pedig akár hazaviheti az év videóklipkének és az év dalának járó elismerést is. 

A 2023-as ceremónián Swift 11 jelölésből kilencet váltott díjra, köztük az év videóját az Anti-Hero című dalért.

A 34 éves popsztár után a második legtöbb jelölést Post Malone kapta, méghozzá kilencet, őt pedig Ariana Grande, Eminem és Sabrina Carpenter követi hat-hat jelöléssel.

A további jelöltek között van még Megan Thee Stallion, SZA, Teddy Swims, LISA és Dua Lipa is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés