Hirdetés

Moszkvai terrortámadás: Szijjártó Péter a magyarokról tett bejelentést

Nap Híre portré Nap Híre

Magyar áldozatokról, sérültekről jelenleg nincs tudomásunk - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a moszkvai terrortámadásra reagálva péntek este a Facebook-oldalán.

Mint azt a naphire.hu is megírta, brutális vérfürdő történt Moszkvában pénteken este, miután három fegyveres betört a Crocus City Hall elnevezésű koncertterembe, ahol lövöldözni kezdtek. Az orosz hatóságok azt közölték, hogy a három fegyveres álruhába öltözött és automata fegyverekkel nyitottak tüzet a közönségre. Az is kiderült, hogy ezek után a bűnözők gránátot és gyújtóbombát is használtak, a lángok miatt beomlott a koncertterem, a 6200 férőhelyes Crocus City Hall tetőszerkezete. Arról is beszámoltunk, hogy a péntek esti merényletnek már több mint 60 halálos áldozata és 145 sebesültje van, utóbbiak közül 115-öt szállítottak kórházba.

A történtek után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán közölte, hogy magyar áldozatokról, sérültekről jelenleg nincs tudomásuk. Tájékoztatása szerint a nagykövetség munkatársai valamennyien biztonságban vannak. "A konzuli védelemre regisztrált állampolgárainkat értesítettük és az illetékes hatóságokkal szorosan együttműködve folyamatosan nyomon követjük az eseményeket" - írta a miniszter. Szijjártó Péter hozzátette: a konzuli szolgálat sürgősségi telefonszáma folyamatosan rendelkezésre áll a magyar állampolgárok számára.

Szijjártó Péter részvétét fejezte ki levélben

Hivatkozás másolása

Részvétét fejezte ki levélben Szijjártó Péter külügyminiszter Szergej Lavrovnak, Oroszország külügyminiszterének a péntek esti moszkvai terrortámadás miatt. Az MTI-hez szombaton eljuttatott levélben Szijjártó Péter úgy fogalmazott "kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet önnek és Oroszország valamennyi polgárának a tegnapi moszkvai terrortámadás miatt".

Ez a bestiális támadás újfent bizonyítja, hogy a terrorizmus egy olyan súlyos globális kihívás, melynek leküzdéséhez széleskörű nemzetközi összefogásra van szükség. Magyarország készen áll arra, hogy a jövőben is hozzájáruljon a terrorizmus elleni nemzetközi küzdelem fokozásához

- fogalmazott Szijjártó Péter. "Az áldozatokat gyászoljuk, családjaiknak lelki erőt, a sebesülteknek pedig gyors felépülést kívánunk" - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés