Hirdetés

Most váltson eurót, amíg nem késő - sokat ér a forint

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A húsvéti ünnepekre összeszedte magát a magyarok pénze, ha eurót akar váltani, érdemes még most megtenni, mielőtt minden bezár.

Egy euró a bankközi devizapiacon 375 forint alatt cserélt gazdát, ami azt jelenti, hogy lesz olyan hazai pénzváltó, amelynél 380 forintnál is kevesebbet kell fizetni ma az uniós pénzért - írja az Mfor.

A lap szerint azért is érdemes ezt kihasználnia annak, akinek tervezett külföldi utazásához, vagy más okból kell a napokban pénzt váltania, mert egyrészt közel egy éve nem volt ilyen olcsó az euró, másrészt az üzletek a nagypéntek miatti zárvatartás után ma újra kinyitnak, hogy aztán húsvét miatt további két napra lehúzzák a rolót.

Arról tegnap írtunk, hogy fogy a bankban tartott megtakarítások összege, nem is véletlenül, hiszen ez után nem jár kamat. Közben viszont a lakosság összesen 800 milliárd forinttal növelte a kezében lévő állampapír-állományt 2023 első negyedévében. Vagyis egyelőre sikeresnek tűnik az Államadósság Kezelő Központ 2023-as évre vonatkozó kibocsátási terve, ugyanis már 42 százalékban teljesült az első negyedévben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés