Hirdetés

Most még dübörög a hőség, de jön a lehűlés

Nap Híre portré Nap Híre

A hétvégi 38 fokot a jövő héten lehűlés váltja fel.

Szombaton napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, záporra, zivatarra leginkább a Dunántúl északi felén és az északi határ mentén van esély. A déli szél napközben megélénkül, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A déli óráktól a Dunántúl északi részén már északnyugatira fordulhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 38 fok között alakul. Késő estére 20 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap szintén napos időnk lesz, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A maximum-hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn az érkező front miatt napközben átmenetileg mindenhol erősen megnövekszik a felhőzet. Délutántól előbb a Dunántúlon és északkeleten, később középen és az Alföldön is kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északnyugatira, keleten délnyugatira fordul, és időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 15 és 23, a maximum a Nyugat-Dunántúlon 27 és 32, másutt 32, 37 fok között valószínű.

Kedden általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A Tiszántúlon a déli, délnyugati, másutt az északnyugati szelet kísérik erős lökések. A minimum 13 és 21, a csúcsérték 22 és 27 fok között valószínű.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés