Hirdetés

Most érkezett: kórházban lövöldöztek Japánban

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A japán középső részén fekvő Toda városában legalább ketten megsérültek, amikor valaki egy kórházban kezdett el lövöldözni.

Sajtóértesülések szerint két ember megsebesült, egy 40 körüli orvos, és egy beteg, aki a 60-as éveiben jár.

A gyanúsítottról egyelőre annyit közöltek, hogy egy 40-50 év körüli férfi nyithatott tüzet. A The Japan Times szerint a gyanúsított motorral menekülhetett el a helyszínről, közepes testalkatú, és fekete pulóvert viselt.

A közeli létesítményeket lezárták, írja a BBC.

A lövöldöző a közeli város, Warabi postahivatalában rejtőzhetett el az eset után, ahonnan szintén lövéseket hallani. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi ejtett-e túszokat. Az NHK helikopteres felvételein azt látni, hogy több rendőrautó parkol a posta körül, elzárva a közeli utakat. A tokiói fővárosi rendőrség egy speciális egységet küldött ki, amely a túszhelyzeteket és a váltságdíjért elkövetett emberrablással járó incidenseket kezeli.

Toda egy körülbelül 140 000 lakosú város Japánban, Szaitama prefektúrában.

Japánt a világ egyik legbiztonságosabb országának tartják a szigorú fegyvertartási törvények miatt. A törvény alapvetően megtiltja az állampolgároknak lőfegyver tartását, hordását, vásárlását és eladását. A fegyveralkatrészek behozatala szintén illegális, hacsak nincs fegyvertartási engedélye az illetőnek.

Japánban a fegyveres támadások éppen emiatt jellemzően a szervezett bűnözéshez közhetőek.

A rendőrség adatai szerint az országban 2021-ben  177 719 engedélyezett lőfegyvert tartottak számon, ezeket elsősorban vadászati célokra használják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés