Hirdetés

Most érkezett: Elkapták a Szent János Kórházban fotózott patkányt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A kórház szerint egyedi eset volt a rágcsáló jelenléte az intézményben.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, a Szent János Kórház sebészete és az urológiai osztálya nemrég átköltözött a Kútvölgyi kórházba, és a megüresedett helyiségekben  egyik olvasónk szerint egyre több rágcsáló bukkan fel. Az informátorunk képet is készített a szülészeti osztályon megjelent patkányról. Később kiderült, a kórház tud a problémáról és már megtette a szükséges intézkedéseket.

Most azonan friss fejlemények érkeztek az üggyel kapcsolatban, ugyanis az intézmény egy közleményt adott ki. Ebben kiemelték, hogy 

valószínűleg a csatornából mászott fel az Észak-budai Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyén az öltözőbe egy rágcsáló, amelyet az intézmény dolgozói vettek észre. A rágcsálót eltávolították, a kórházban máshol nem találtak jelenlétére utaló nyomokat.

A tájékoztatásból kiderült az is, hogy az intézmény dolgozói, miután egy betegellátást nem érintő térben, egy öltözőben látták a rágcsálót, a legrövidebb időn belül az erre rendszeresített sürgősségi telefonszámon értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég műszaki ügyeletesét. Egy rágcsálóirtó szakember ezután sürgőséggel rágcsálócsapdát helyezett ki.

Kiemelték, egyéb fertőzésre utaló nyomokat a szakember nem állapított meg, és az elmúlt időszakban más osztályról rágcsálók jelenlétére utaló jelzést vagy bejelentést sem a kórház higiéniai osztálya, sem az ellátási csoport nem kapott - írja az MTI.

A takarítószemélyzet az eset után többször is fertőtlenítő takarítást végzett az öltözőhelyiségekben, azóta a dolgozók nem láttak sem az öltözőben, sem az épület más részében rágcsálót. A rágcsálóirtással foglalkozó szakember többször is megjelent, és személyesen ő is ellenőrizte a helyiségeket. Végül kiemelték,

a rágcsáló jelenléte, illetve eltávolítása semmilyen módon nem akadályozta a betegellátást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés