Hirdetés

Ahogy jött, úgy el is tűnt: nem oldódott meg a titokzatos monolit rejtélye

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Alig néhány nap után a hatóságok eltávolították a rejtélyes tárgyat, amely beleillett a korábbi észlelések sorozatába.

A Naphire.hu-n is megírtuk, hogy nemrég újabb titokzatos monolitot észleltek, ezúttal a Las Vegas-i túraútvonalon, Nevadában. Az oszlop emlékeztet azokra, amelyek világszerte felbukkannak, nem sokkal azután, hogy 2020 végén egy 10 láb magas ezüst monolitot fedezett fel egy utahi sivatag felett repülő helikopter személyzete.

Úgy tűnik, eddig tartott a rejtélyes tárgy körülötti hype, a hatóságok ugyanis fogták, és egyszerűen eltávolították azt - írja a CNN. Az azonban, hogy hogyan kerülhetett korábban oda, még mindig rejtély.

"Továbbra is ismeretlen, hogyan került a tárgy a helyére, vagy ki lehet ezért a felelős" - közölte a Las Vegas-i rendőrség z X-en közzétett posztjában, amelyekben bejelentették a csillogó, kétméteres oszlop eltávolítását.

A titokzatos tárgy előző hétvégén történt felfedezése és a közbiztonsági illetve környezetvédelmi aggályok miatt történő gyors eltávolítása felelevenített egy világjárvány-korabeli rejtélyt, amely megragadta a közvélemény fantáziáját, amikor a Stanley Kubrick "2001: Űrodüsszeia" című filmjében szereplő tárgyra emlékeztető fényes monolitok kezdtek felbukkanni szerte a világon.

A Las Vegas-i rendőrség kereső- és mentőcsapatának tagjai találták meg a tárgyat Gass Peak közelében, amely a hatalmas sivatagi nemzeti vadrezervátum része, ahol bivalyok és sivatagi teknősök kóborolnak. Ez volt a legfrissebb felfedezés a 2020 óta felbukkanó rejtélyes oszlopok sorában.

2020 novemberében egy hasonló fémmonolitot találtak Utah vörös sziklasivatagjának Mars-szerű tájainak mélyén. Ezután Romániában, Közép-Kaliforniában, Új-Mexikóban és a híres Fremont Streeten, Las Vegas belvárosában észleltek hasonló tárgyakat.

Mindegyik olyan gyorsan eltűnt, mint ahogy felbukkant, és ez csak tovább szította az emberek kíváncsiságát. 

A utahi monolit, amelyről úgy vélték, hogy az első a sorozatban, egy olyan távoli területen volt a sziklába ágyazva, hogy a tisztviselők nem fedték fel azonnal a helyét, mert féltek attól, hogy az emberek eltévednek vagy bajba kerülnek, miközben megpróbálják megtalálni. Az internetes nyomozók azonban hamar kikutatták a koordinátákat, és kíváncsi turisták hordái érkeztek, akik alig várták, hogy láthassák és megérinthessék a szerintük túlvilági tárgyat. Eközben autóikkal eltaposták a növényeket, és rengeteg hulladékot hagytak maguk után.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés