Hirdetés

5 év börtönt is kaphat a sztármodell, aki szexszel fizetett volna egy nyíregyházi orvosnak

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

A Naphire.hu által megkérdezett ügyvéd szerint az orvos rosszabbul járhat, ugyanakkor az üggyel kapcsolatban megjelent hírekkel ellentétben tovább praktizálhat.

Néhány napja a rendőrség egy közleményben közölte: egy 43 éves budapesti nő szexuális szolgáltatást ajánlott fel egy 48 éves nyíregyházi háziorvosnak a fogyását elősegítő receptért. A nő március 6-án vette fel a kapcsolatot az orvossal, aki elfogadta az ajánlatát, és annak ellenére írta fel neki a cukorbetegségek kezelésére alkalmazott gyógyszert, hogy nem tartozott a körzetébe, és háziorvosként fel sem írhatta volna. A e-receptet egy nappal később ki is váltották. A sajtóban azért is lett nagy visszhangja az ügynek, mert a közvélemény szerint egy ismert, a tévékben évtizedek óta szereplő sztármodellről lehet szó. A rendőrség videójában sokan az ő otthonát azonosították be a közösségi oldala alapján.

A rendőrség vesztegetés miatt indított nyomozást, a nőt és az orvost is meggyanúsították, vallomást egyikük sem tett. A Naphire.hu azonban most egy független ügyvédtől megtudta, mindketten büntetésre számíthatnak. Dr. Magyar György lapunknak elárulta, mire számíthat a nő. “Minősített eset, mert önálló intézkedésre jogosult személyt vesztegetett meg, az ellenszolgáltatás pedig az, amit ő felajánlott, nem kell hozzá pénz” - magyarázta a sztárügyvéd, aki hozzátette: egytől öt évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak. A nyíregyházi férfi helyzete ennél is rosszabbnak tűnik.

“Az orvos vonatkozásában súlyosabb a történet, mert ő önálló intézkedésre jogosultként követi ezt el, de előzetesen megszegi a kötelezettségét is, ezért az ő esetében 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés is járhat” - folytatta a Naphire.hu-nak Dr. Magyar György, aki még egy fontos momentumra felhívta a figyelmünket: olyan hírek is szárnyra keltek ugyanis, hogy az orvost felfüggesztették. “Az orvos önmaga kérte a felfüggesztését a tisztségéből és nem az orvosi gyakorlatból. Tehát ez nem azonos az ’orvoskodásból’ való felfüggesztéssel, tehát nincs eltiltva” - mondta az ügyvéd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés