Hirdetés

Szexet ígért a magyar nő az orvosnak, ha segít neki lefogyni - most mindketten bajba kerültek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A nő ajánlatát elfogadta a háziorvos, így a hatóságok most mindkettőjük ellen vizsgálódnak.

Szexuális szolgáltatásokat ajánlott fel egy nő az orvosának, hogy felírjon neki egy fogyást elősegítő gyógyszert. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Mivel a 43 éves budapesti nő ajánlatát a 48 éves nyíregyházi háziorvos elfogadta, így mindkettőjük ellen vizsgálódnak.

A nyomozás adatai szerint a nő még március 6-án vette fel a kapcsolatot a háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyást elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák - írja a police.hu.

Az orvos, mint jogtalan előnyt a nő ajánlatát elfogadta, és eleget tett a kérésének annak ellenére, hogy nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem volt jogosult.

A gyógyszert – normatív támogatott formában – e-receptre felírta, amit 2023. március 7-én ki is váltottak. A nyomozók kutatást tartottak a nő budapesti lakásában, ahol megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert.

A rendőrök a nőt és a férfit gyanúsítottként kihallgatták, vallomást egyikük sem tett. Személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés nem történt, a büntetőeljárás alatt mindketten szabadlábon védekezhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés