Hirdetés

Nem kegyelmez az MNB, hadat üzennek a csalóknak

Nap Híre portré Nap Híre

Ajánlást adott ki a Magyar Nemzeti Bank a pénzforgalmi szolgáltatók részére a visszaélések kezelésére, észlelésére és megakadályozására. 

Freisleben Vilmos, az MNB igazgatója elmondta: a pénzforgalmi szolgáltatásokon keresztül megfigyelhető visszaéléseknél egyre kifinomultabb módszerek tapasztalhatók, emiatt fontos az intézmények belső védelmi rendszereinek, folyamatainak jegybanki támogatása. A digitális folyamatok felgyorsulása, a csalási módszerek gyors változása szükségessé teszi a szektorokon átívelő széleskörű összefogást a pénzügyi visszaélések ellen - írja az MTI.

A leggyakoribb csalási módszerek között kiemelte, hogy a bankok nevében elkövetett telefonos csalásokban fiktív támadást szimulálnak a csalók, vagy adathalász e-mailek és sms-ek átirányítják az ügyfeleket hamis, adathalász oldalakra.

Freisleben Vilmos hangsúlyozta, hogy a legmagasabb szintű csalás elleni-, és fogyasztóvédelem akkor valósulhat meg, ha az intézmények a mindenkori aktuális csalások kiszűrésére felkészült, korszerű és megbízható biztonsági rendszereket alkalmaznak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés