Hirdetés

Figyelem, 10 dolgot kérnek a magyaroktól a rendőrök Mindenszentek és halottak napja előtt

Nap Híre portré Nap Híre

A rendőrök idén is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy biztonságban emlékezhessünk a szeretteinkre. Éppen ezért megosztottak tíz tanácsot, hogy ne kerüljünk bajba.

Veszprém vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán figyelmeztett: az emlékezés perceiben a bűnelkövetők ellophatják a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskákat, a lezáratlan kerékpárokat, a temető előtt parkoló autókban látható helyen hagyott tárgyakat, a tömegközlekedési eszközökön a külső zsebben tartott mobiltelefonokat, pénztárcákat és a nyitva felejtett, nem megfelelően védett otthonokból pedig az értékeket.

Éppen emiatt megosztottak tíz jó tanácsot, amivel megelőzhetjük a bajt: 

1. Zárja be ingatlanát, ha elmegy otthonról! 

2. Rakja a belső zsebbe értékeit, ékszereit ne viselje feltűnően! 

3. Ne vigyen magával felesleges értékeket!

4. Válassza a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolót!

5. Mindig figyeljen az értékeire, azokat ne hagyja őrizetlenül! 

6. Közlekedjen elővigyázatosan, hiszen zsúfolt parkolókra, megnövekedett forgalomra kell számítani a temetők környékén!

7. Legyen türelmes, ne kövessen el jogsértést, most sem éri meg!

8. Legyen látható, viseljen fényvisszaverő ruházatot vagy kiegészítőt lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási körülmények esetén!

9. Kerülje a megszokást - ezekben a napokban előfordulhatnak ideiglenes forgalomkorlátozások - figyelje a közúti jelzéseket, és ha teheti, indulás előtt tájékozódjon a várható változásokról! 

10. Fordítson kiemelt figyelmet a gyalogosokra!

Hozzátették: amennyiben a fentiek ellenére mégis bűncselekmény áldozatává válik vagy közlekedési baleset éri, hívja a 112-es hívószámot!

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy kutyás rendőrök járják a fővárosi temetőket is. A BRFK kedden jelentette be, hogy a biztonságos közlekedés elősegítése mellett a rendőrség kutyás járőrökkel is fokozott ellenőrzéseket tart a budapesti temetőkben, megelőzve a gépkocsifeltöréseket, a lopásokat és a sírrongálásokat.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés