Hirdetés

Minden rendőrre jutott egy hamis festmény

 portré

A nemzeti nyomozóiroda összehangolt razziát és házkutatást tartva 120 hamis festményt foglalt le országszerte, az akcióba 120 rendőrt vetettek be.

A hamisítványok között van Munkácsy, Gulácsy, Vaszary, Caravaggio, Picasso és Rubens alkotás is, a becsült kár félmilliárd forintra tehető – írja a police.hu

A műkincsvédelmi nyomozók eddigi információi szerint széles körben kezdtek hamis festményeket eredetiként árulni Magyarországon. Volt olyan híres festmény, amelyről több reprodukció is készült. Az elkövetők a képek előkerülését különböző történetekkel támasztották alá.

A festményhamisításokkal nemcsak amatőr festők, illetve műgyűjtők, de még szakértők, művészettörténészek és galériák is érintettek.

A műkincsvédelmi alosztály nyomozói a megyei főkapitányságokkal együttesen, összesen 8, köztük (Somogy, Nógrád, Zala, Pest ) megyében április végén egyszerre 21 helyszínen tartottak kutatásokat, amelyekben 17 ember volt érintett.

Az akcióban 120 rendőr vett részt, és 120 festményt foglaltak le.

Az eset okán arra hívják fel a figyelmet, hogy eredeti festmények másolatának olyan módon való értékesítése, melynek során a vásárló azt hiszi, hogy a műalkotás eredeti verziójához jutott, bűncselekmény.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés