Hirdetés

Milliókkal csapták be a vidéki bácsit a pesti ereszjavítók

 portré

220 ezer forint helyett helyett több mint a tízszeresét, 2,6 milliót kértek a 84 éves bácsitól, aki utólag jött rá, hogy becsapták.

Senki nem hívta azt a brigádot, melynek vezetője azzal csöngetett be Bátán a 84 éves, gyanútlan bácsihoz, hogy 30 ezer forint munkadíj fejében lecserélné az ereszcsatornát a házán. Igaz, azt is hozzátette, hogy az anyagárat külön kell kifizetni. Megegyeztek, a csaló el is kezdték lecserélni a csatornát, amivel másfél óra alatt végzett. Majd aláírattak egy papírt a megrendelővel, de abból egy példányt sem adtak át. Ekkor kérték a munkadíjat és az anyágárat, ami több mint 2 millió 650 ezer forintra rúgott.

Az idős férfi meghökkent, de kifizette az összeget. Csak később vált gyanússá számára, hogy az elvégzett munka és az érte kért ár nincs arányban egymással, becsapták. Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, a 48 éves budapesti csalót az autója rendszáma alapján elfogták a rendőrök. Amikor házkutatást tartottak nála, nemcsak az autóját foglalták le, hanem készpénzt is, így a kár egy része megtérült.

A nyomozók igazságügyi szakértőt rendeltek ki, aki megállapította, hogy az elvégzett munka és az anyagköltség legfeljebb 220 ezer forintba került. A pesti férfit csalás miatt hallgatták ki, mindvégig tagadta  a bűnösségét. Ellene a nyomozást lezárták, hamarosan vádat emelnek az ügyben - írta a police.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés