Hirdetés

Botrány Milánóban, vizsgálat indult a Newcastle ellen

Nap Híre portré Nap Híre

Vizsgálatot indított a Newcastle ellen az UEFA, mert megszeghette a Bajnokok Ligája-szabályokat, mielőtt egyáltalán pályára lépett volna a sorozatban.

A Newcastle kedden az AC Milan ellen kezdi meg Bajnokok Ligája-szereplését a San Siróban - de máris vitába keveredett az UEFA-val, miután elmulasztotta a meccs előtti média-beli szereplési kötelezettségét.

A Newcastle 20 év után szerepel a BL-ben, de máris figyelmeztetést kap az UEFA-tól, miután megszegte a Bajnokok Ligája-szabályokat azzal, hogy a meghirdetett időponthoz képest későn érkezett meg Milánóba.

Eddie Howe csapata épp Franciaország felett repült, amikor a hivatalos sajtótájékoztatójuknak el kellett volna kezdődnie a San Siro Stadionban.

A csapatnak a Newcastle-i repülőtérről 14.30-kor kellett volna felszállnia, de egy késés miatt a Boeing 737-es magángép csak 16.45-kor szállt fel, 15 perccel azelőtt, hogy Sandro Tonali és Howe sajtótájékoztatót tartott volna a nagy meccsről.

Előzőleg a Newcastle felmentést kapott az UEFA-tól az AC Milan elleni összecsapást megelőző este lebonyolítandó edzés megtartása alól, ami a vendégcsapatok bevett gyakorlata. Az UEFA-szabályzat 73. cikkelye azonban kötelezi őket arra, hogy a mérkőzést megelőző napon dél és este 8 óra között sajtótájékoztatót tartsanak. A Newcastle hétfő este lekéste ezt a határidőt, mivel a repülőgépük csak este 8 órakor szállt le. Ez alól is kérhettek volna felmentést az UEFA-tól, de ez nem történt meg, de a San Siróban hétfő este a hivatalos szervek nem közöltek semmilyen változást, és a klub sem figyelmeztette előre a médiát.

A Mirror forrásai az angolok megúszhatják a pénzbüntetést, de figyelmeztetésben részesülhetnek. Az érkezés aligha volt ideális a csapat számára, akik késő este érkeztek meg a szállodájukba a keddi, 18.45-kor kezdődő mérkőzésre. A csúszás oka az volt, hogy néhány Milánóba tartó járat késett a szakadó eső és a zivatar miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés