Hirdetés

Gyászol a sportvilág, elhunyt a Real Madrid legendás játékosa

Nap Híre portré Nap Híre

Hosszan tartó betegség után vesztette életét a legendás kapus.

Hetvenhat éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után kedden életét vesztette Miguel Ángel González, a Real Madrid legendás kapusa - közölte a gyászhírt a spanyol csapat a hivatalos oldalán, amit az Origo idézett.

Miguel Ángel, ahogy a pályán ismerték 1968 és 1986 között összesen 18 idényen át viselte a fővárosi csapat mezét. Ez idő alatt nyolc bajnoki címet, öt Király Kupát és egy Ligakupát nyert a Reallal. Az 1975-76-os idény végén megkapta a bajnokság legjobb kapusának járó Zamora-díjat is. A hazai sikerek mellett a nemzetköziek sem maradtak el, hiszen kétszeres UEFA-kupagyőztes volt, az 1985-ös döntőben éppen a Videotont győzték le a spanyolok.

A lap kiemelte, hogy González a spanyol válogatottban 18 alkalommal állhatott kapuba, többek között az 1978-as és az 1982-es hazai rendezésű világbajnokságon is tagja volt a keretnek.

A klub közleménye szerint visszavonulása után sem szakadt el a Real Madridtól: többek között volt az első csapat kapusedzője, illetve a Real Madrid Sports Complex igazgatója is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés