Hirdetés

Nyaralni járnak vissza a migránsok oda, ahonnan elmenekültek

Garai Kitti portré Garai Kitti

A menekültek csupán 2 százaléka tervezi azt, hogy egyszer visszaköltözik a hazájába, ennek ellenére nyaralni rendszeresen járnak oda.

A Svédországban élő migránsok közül átlagosan ötből négyen olyan országba járnak nyaralni, ahonnan eredetileg elmenekültek - derül ki egy svédországi kutatásból. A felmérés szerint az emberek 79 százaléka járt már azóta a hazájába, hogy elmenekült. 

A válaszokból azt is megtudták, hogy a migránsok csupán 2 százaléka tervezi, hogy egyszer visszaköltözik a hazájába, 16 százalékuk pedig egyelőre nem tudja, hogy hazaköltözne-e. A menekültek egy része ugyanis úgy gondolja, hogy Svédországban jobb lehetőségük van felnevelni a gyermekeiket. 

Svédországban egyébként a menekültek szabadon mozoghatnak, elhagyhatják az országot és vissza is térhetnek, mivel ezért nem jár semmilyen büntetés. Németországban és Svájcban azonban már más a helyzet, a hazájukba engedély nélkül visszatérő migránsok ugyanis elveszthetik a menedékjogukat. 

A korábbi német belügyminiszter ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ha valaki szír menekült, de rendszeresen nyaral Szíriában, az nem állíthatja őszintén, hogy hazájában üldözik. 

Az elmúlt húsz évben Svédország több menekültet fogadott be egy főre vetítve, mint bármely más nyugati ország, így Európa második legveszélyesebb országgá vált. A migránsok munkanélküliségi rátája négyszer magasabb, mint a svédek körében, és egyes migránsokkal sújtott területeken akár 78 százalékos is a munkanélküliek aránya – írja a hirado.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés