Hirdetés

Micsoda? Karbantartó csempészett drogot a tököli börtönbe

Nap Híre portré Nap Híre

A börtön területén dolgozó munkás egy fogvatartott kérésére pénzért vállalta, hogy kábítószert csempész a börtönbe.

A vádirat szerint az egyik vádlott büntetését töltötte a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben 2021 nyarán. A másik vádlott ekkor az intézet egyik épületén végezett karbantartási munkálatokat egy külsős cég alkalmazottjaként. A munkavégzés kezdetén tájékoztatták, hogy a fogvatartottak részére nem adhat át semmit, tőlük nem vehet át semmit, velük kizárólag a munkavégzésről kommunikálhat - közölte az ugyeszseg.hu.

Ennek ellenére a karbantartás során a külsős munkavállaló elhintette a vele dolgozó raboknak, hogy bármilyen dolog becsempészésében tud segíteni, és telefonszámát is megadta nekik. Ezen a telefonszámon érte őt el az ügy másik vádlottja, aki azt kérte, hogy vigyen be neki egy csomagot pénzért.

Ezt követően a fogvatartott vádlott unokaöccse Tökölön átadott egy csomagot a férfinak, benne többek között marihuánával, amfetaminnal és MDMA-val. Az elkövető kapott 18 000 forintot, és a céges teherautó utasterébe rejtve bevitte a csomagot a börtön területére. Ott egy másik fogvatartott vette azt át tőle, akinek a megbízó rab kábítószerrel fizetett. Másnap azonban zárka ellenőrzést tartottak, melynek során a tiltott szereket megtalálták és a cselekményre fény derült.

z ügyben a Pest Vármegyei Főügyészség vesztegetés elfogadásának bűntette és kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a munkás ellen, míg a szert rendelő és részben továbbadó fogvatartott ellen szintén kábítószer-kereskedelem bűntette és vesztegetés bűntette miatt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés