Hirdetés

Most közölték a meteorológusok, elképesztő ami történik

Nap Híre portré Nap Híre

Megdőlt az országos napi melegrekord és a csaknem 130 éves fővárosi hajnali melegrekord is.

Már korábban írtunk róla, február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost. Ma sem fogunk fázni, ugyanis akár 21 fok is lehet

Megdőlt az országos napi melegrekord és a csaknem 130 éves fővárosi hajnali melegrekord kedden - közölte a HungaroMet Zrt.

Azt írták: kedden folytatódott a Magyarországtól délnyugatra elhelyezkedő ciklon előoldalán a meleg levegő beáramlása a Kárpát-medence fölé. Az ilyenkor átlagosnál több fokkal melegebb időben sokfelé 15 Celsius-fok, a Tiszántúlon többfelé 20 Celsius-fok felett alakultak a napi csúcsértékek - írták.

Hozzátették: Körösszakálon 22,0 Celsius-fokot mértek, ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó napi maximum-hőmérséklet rekordja. A korábbi rekordot, 19,7 fokot még Sopronban mérték 1998-ban.

Közölték azt is, a fővárosban a hajnali melegrekord dőlt meg kedden, Lágymányoson ugyanis csupán 9,1 fokig hűlt le a levegő. A korábbi rekor 8,4 fok volt, amelyet Budapest Vár állomáson mértek 1897-ben - írták.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés