Hirdetés

“Nagy legenda távozott”: Mészöly Kálmántól búcsúznak

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Mészöly Kálmán, a 61-szeres válogatott labdarúgó halála sokakat megrázott.

“Nagy generáció nagy legendája távozott ma közülünk. Egy ember, aki felkötött karral, elképesztő fájdalmak közepedte is oroszlánként küzdött a brazilok ellen, akit posztján a legjobbnak választottak, aki 61-szer képviselte hazánkat a válogatottban, akinek mindene volt a foci, s benne az imádott Vasas! Egy erős karakter köszönt most el; egy olyan ember, akit nem lehetett nem megjegyezni! Egy kőkemény harcos, akinek aranyból volt a szíve. Szőke Szikla, nyugodjál békében” - ezeket a gondolatokat fogalmazta meg Vujity Tvrtko a Facebook-oldalán Mészöly Kálmán halálával kapcsolatban. A Szőke Sziklaként is ismert legenda, válogatott focista, egykori szövetségi kapitány hétfő este halt meg, 81 éves korában.

Mészöly Kálmán, válogatott focista, szövetségi kapitány
Mészöly Kálmán, válogatott focista, szövetségi kapitány

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szintén a Facebookon búcsúzott el a nagyszerű focistától, aki Budapest díszpolgára is volt.

Szintén a részvétét fejezte ki a KDNP országgyűlési képviselője, Harrach Péter. Fekete-Győr András pedig ezt írta: "Megkülönböztetetten tisztelem azokat a sportembereket, akik hűségesek maradtak a csapathoz, a közeghez, a klubhoz, ami által felemelkedtek. (A pártpolitikáról is így gondolkodom.) Mészöly Kálmán ilyen ember volt: hátvédként húzta, edzőként tolta a Vasas SC szekerét. Két VB válogatottként, és egy ráadás szövetségi kapitányként".

De nem csupán politikusok gyászolnak, olyan sportklubok is kifejezték szomorúságukat, mint a Ferencvárosi Torna Club, a DVSC vagy a Vasas FC, amely Mészöly Kálmán egykori klubja volt. Természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség is (MLSZ) is megható írásban köszönt el Mészöly Kálmántól.

Mészöly Kálmán és Orbán Viktor
Mészöly Kálmán és Orbán Viktor Facebook/Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés