Hirdetés

Kijött a várva várt lista: Egy év kihagyás után ismét Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Nap Híre portré Nap Híre

Tavaly sikerült letaszítani a trónról Mészáros Lőrincet, olyannyira, hogy az akkori vagyona csak a harmadik helyre volt elegendő. Idén azonban visszatért a lista elejére.

Közzétette a Forbes magazin az 50 leggazdagabb magyar listáját, amelynek az élén egy év kihagyás után újból Mészéros Lőrinc szerepel. A kormányközeli üzletember vagyona egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt a vagyona, ami így összesen 591,3 milliárd forintra becsülhető.

A listán Mészárost 573,7 milliárd forinttal Csányi Sándor, az OTP-vezére követi, míg a harmadik helyen Felcsuti Zsolt, az MPF Holding tulajdonosa került, 442,9 milliárd forintra becsült vagyonnal. A dobogóról éppen csak lecsúszott Veres Tibor (438,2 milliárd), az ötödik helyen Gattyán György (424,8 milliárd), a hatodik helyen pedig Szijj László kapott helyet (281,3 milliárd).

A listán idén szerepel először Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István, aki 75,3 milliárd forintos vagyonával a 27. helyre került.  Tiborcczal gyakran üzletelő Jellinek Dániel 249,5 milliárd forintos becsült vagyonnal a hetedik helyen zárt - írja a Forbes.

A Top 50-es listára először került fel Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám barátja, Száraz István (125,7 milliárd) is. A leggazdagabb magyarok listáján megtalálható még Balásy Gyula, a 4iG Nyrt. tulajdonosa, Jászai Gellért, illetve Schmidt Mária is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés