Hirdetés

Luxus lesz az iskola menza, brutális drágulás jön

Garai Kitti portré Garai Kitti

Idén tovább drágul a közétkeztetés, az ATV Híradó riportja szerint ráadásul durvább emelkedésre kell számítani, mint az elmúlt években. Nemcsak a szülőknek, hanem az időseknek is mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk, ha egy finom ebédet ennének.

A zalai Surdon fél éven belül már kétszer is árat kellett emelni a közétkeztetésben. A polgármester szerint lehetetlen követni az élelmiszerek drágulását, ugyanis előfordul, hogy egy héten többször is nő egy-egy alapvető alapanyag ára.

"Volt 15,5% az emelés most pedig 13% tavaly és idén együtt 28% kellett emelni, ez nagyon sok. Az a baj hogy az alapvető élelmiszerek ára napról napra mennek fel, így muszáj megemelni az árakat” – árulta el Kanász János, a település polgármestere.

A surdiak megértik, hogy minden drágább, de azt már kevésbé, hogy a nyugdíjak emelése közelében sincs az alapvető élelmiszerek inflációs drágulásának. A szülők pedig amiatt panaszkodnak, hogy lassan megfizethetetlen lesz az iskolai étkezés.

Balmazújvárosban koncessziós szerződés alapján egy külsős cég főz a gyerekekre és az idősekre. A szerződött cég, azonban 2022-ben már kért árkorrekciót az önkormányzattól, mert nem tudta kigazdálkodni az élelmiszer drágulás miatt keletkezett veszteségeket.

Az ATV Híradó úgy tudja, a megyei jogú városok közül Pécs még kitart, itt egyelőre nem tervezik a közétkeztetés árának növelését. 

Legutóbb tavaly az iskola tanév kezdetén szembesülhettek a szülök a brutális drágulással, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés