Hirdetés

Egyre durvul a helyzet, pánikban menekülnek az életükért az emberek a magyar határra

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenegyezren érkeztek Ukrajnából vasárnap.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5426-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5927-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 54 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Putyin atomháborúra készül. Mint azt a naphire.hu is megírta, az orosz elnök országos atomriadót rendelt el szerdára. A gyakorlat során arra készülnek fel, hogy egy nyugati atomcsapásban az ország 70%-a elpusztul, és általános statáriumot kell elrendelni.

Mindeközben a fronton tovább zajlanak a harcok. Az ukrán vezérkar vasárnapi helyzetjelentésében közölte, hogy az orosz erők az elmúlt nap során 99 légi- és nyolc rakétacsapást mértek Ukrajna területére.

Az orosz védelmi minisztérium pedig arról számolt be, hogy tizenkilenc ukrán támadást vertek vissza az oroszok, melyek során a tárca szerint mintegy 335 ukrán katona esett el vagy sebesült meg. Az orosz hadijelentés szerint a Donyeck térségében, Andrijivka, Kliscsijivka, Krasznohorivka és Kurdjumivka települések közelében meghiúsított rohamok száma tíz volt, az ukrán hadsereg pedig itt több mint 150 embert vesztett, valamint két harckocsit, két páncélozott harcjárművet, három gépkocsit, egy Sztrela-10 rakétaindító járművet, egy Plasztun rádióelektronikai felderítő állomást, egy lengyel Krab önjáró löveget és egy D-20-as tarackot.

A megsemmisített ukrán katonai célpontokról és haditechnikai eszközökről készült orosz napi összesítés összesen három harckocsiról és hat páncélozott harcjárműről, valamint egyebek mellett egy Szu-25-ös repülőgépről, öt HIMARS-rakétáról, egy JDAM irányított légibombáról, 37 drónról, két lőszerraktárról, valamint két vezetési- és megfigyelőpontról tett említést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés