Hirdetés

Most közölte a rendőrség: baj van a határon

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tízezren érkeztek Ukrajnából szerdán.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5707-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4346-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön.

A beléptetettek közül a rendőrség 94 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írja az MTI.

Vonattal szerdán 27-en, köztük 9 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - tudatta az ORFK.

Friss hír a háború kapcsán, hogy a NATO kijelentette, hogy egyre nehezebb helyzetben vannak az orosz erők Ukrajnában, Oroszország már a 15. hónapjában van a háromnaposnak tervezett háborújának. Rob Bauer, a NATO Katonai Bizottságának ülését követően arról beszélt, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió az eddigi legnagyobb fenyegetést jelenti a szövetség biztonsága és a béke szempontjából.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy Oroszország nem fog megállni Ukrajnánál, Moszkva ambíciói messze túlmutatnak a megtámadott ország határainál. Kijev katonai támogatásának folytatása ezért is elengedhetetlen, de nemcsak Ukrajna, nemcsak a NATO, hanem a világ egésze érdekében - mondta a tengernagy.

Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka peddig arról számolt be, hogy hatékony ellentámadást hajtottak végre Bahmutnál, aminek következtében az orosz csapatok egyes területeken mintegy két kilométernyit visszavonultak. Olekszandr Szirszkij a Telegramon közölte: a Wagner orosz zsoldoscsoport egyes területeken kénytelen volt átadni állásait az orosz fegyveres erők rosszul kiképzett reguláris alakulatainak, amelyek aztán vereségeket szenvedtek és visszavonultak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés