Hirdetés

Megtalálták Christian Atsu holttestét, repülőjegy volt nála

Morvay Péter portré Morvay Péter

Nincs több remény: meghalt Christian Atsu, a török bajnokságtól visszalépő Hatayspor ghánai labdarúgója.

A törökországi katasztrófa után közel két hétig hiába keresték a Chelsea korábbi játékosát.

Korábban egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg a török sajtóban a 31 éves labdarúgóról, voltak olyan információk, melyek szerint megtalálták és könnyebb sérülésekkel kórházba szállították, de hamar kiderült, hogy ezek a hírek nem igazak – írja a Blikk.

Egészen mostanáig élt a halovány remény, hogy élve rábukkannak a romok alatt, de a játékos törökországi képviselője, Murat Uzunmehmet a Twitteren szombat reggel bejelentette, hogy a ghánai futballista elhunyt.

Christian Atsu a földrengés áldozata lett
Christian Atsu a földrengés áldozata lett CNN

Atsu élettelen testét megtalálták a romok alatt. 

Jelenleg a holmijait pakolják. Megtalálták a mobiltelefonját is – nyilatkozta a képviselő.

Atsu tragédiájával kapcsolatban közben egy új információ is napvilágot látott. 

Kiderült, a futballistának a földrengés előtti estére repülőjegye volt Isztambulon keresztül Franciaországba, de lemondta az utat, mert a Kasimpasa ellen szerzett győztes gólja után szeretett volna a városban maradni és a csapattársaival együtt ünnepelni.

„A Kasimpasa elleni mérkőzés után lefoglalt repülőjegye volt, de eltörölte az utat, mert jól ment neki a játék, és a győztes gólja után erős egység alakult ki a játékosok kötött az öltözőben. 

Este tizenegy órakor elutazhatott volna. Isztambulon át Franciaországba repülhetett volna a családjához. Aztán jött a földrengés…” – mondta a klub elöljárója.

A török portálok megjegyzik, a Hatayspor eltűnt sportigazgatójáról, Taner Savutról továbbra sincs friss hír, de feltehetően ugyanott szorult a romok alá, ahol Atsu.

Christian Atsu ghánai válogatott tagjaként 2015-ben játszott az Afrika-kupa döntőjében, és a kontinensbajnokságon megválasztották a torna legjobb játékosának is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés