Hirdetés

Kilométereket kell sétálniuk a gyerekeknek, mert nincs pénz iskolabuszra Szatymazon

Garai Kitti portré Garai Kitti

Nem jár többet az iskolabusz Szatymazon, mert az önkormányzatnak nincs rá pénze. A hátrányos helyzetű családok gyermekei akár kilométereket is sétálhatnak reggelente, hogy beérjenek az iskolába.

A szatymazi önkormányzat tavaly 3,1 millió forintot szánt az önként vállalt feladatokra, ám idén ez az összeg 900 ezer forintra csökkent. Az iskolabuszt egy helyi alapítvány üzemeltette, és az előző évben mindössze 851 forintba került ez az önkormányzat számára, azaz nagyjából havi 70 ezer forintba. 

"Ebben a nehéz helyzetben kényszerű döntéseket is meg kell hozni a kiadásaink csökkentése érdekében. Ezért került sor az iskolabusz szolgáltatás megszüntetésére. Az üzemanyagár emelkedése miatt ezt az önként vállalt feladatot már nem tudjuk biztosítani” – közölte Barna Károly, a falu  polgármestere.

Sajnos nem minden család tudja megoldani, hogy kocsival vigyék a gyereket iskolába, így sok kisdiáknak reggel és délután is gyalog kell megtennie a több kilométeres távot. Ráadásul a kisebb gyermekek óvodába vagy bölcsődébe juttatása még nehezebb, főleg azoknál a családoknál, ahol nincs autó - írta az RTL.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés