Hirdetés

Megszólalt Ferenc pápa a lemondásáról

 portré

Ferenc pápa visszautasította azokat a találgatásokat, amelyek szerint lemondása küszöbön állhat.  Az egészségi állapotára vonatkozó kérdésre a pápa kedden azt válaszolta, a lemondás számos probléma ellenére "nem jutott eszébe".

"Addig akarom élni a küldetésemet, amíg Isten megengedi" - idézte Ferencet Roque Paloschi, Porto Velho érseke. Lucio Nicoletto, a Roraimai Egyházmegye apostoli adminisztrátora is megerősítette azt a benyomást, hogy Ferenc semmiképpen sem gondolkodik a visszavonuláson.

A pápa ereje sokaknak erőt ad - mondta Nicoletto a Vatikáni Hírek portálnak. "Néha még szégyelljük is magunkat, hogy ott állunk és panaszkodunk annyi mindenre, és akkor látjuk a pápát a maga eleven erejében".

Nicoletto és Paloschi egy 17 brazil papból álló csoport tagja volt, akik úgynevezett ad limina látogatáson vettek részt a Vatikánban. A látogatás során az adott ország püspökei tájékoztatják egymást a hazájukban uralkodó helyzetről, és megvitatják az aktuális vagy alapvető kérdéseket és problémákat.

Ferenc tartós térdproblémái miatt több újságíró és vatikáni bennfentes azt találgatta a közelmúltban, hogy a 85 éves pápa közelgő lemondására készülhet. A július elejére tervezett afrikai utazásának közelmúltbeli lemondása is lendületet adott a pletykáknak - írja a krone.at

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés