Hirdetés

Eljött az idő, megszólalt a Kreml Putyin állapotáról

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A háború kitörése óta egyre több elmélet születik arról, hogy az orosz elnök beteg, de legalábbis egy dublőr helyettesíti őt a nyilvános szerepléseken. Most megszólaltak az ügyben.

A Kreml visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek dublőrje van, aki a nyilvános szerepléseken helyettesíti - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az MTI szerint.

"Valószínűleg hallották már azokat a feltételezéseket, hogy Putyin elnöknek több hasonmása is van, akik dolgoznak helyette, miközben ő egy bunkerben ül. Ez egy újabb hazugság. Látják, milyen elnökünk van. Rendkívül aktív, alig tudunk vele lépést tartani a munkában" - mondta Peszkov fiataloknak egy oktatási rendezvényen Moszkvában.

A múlt héten Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára állította, hogy nem Vlagyimir Putyin elnök, hanem egy hasonmása tartott szemlét az orosz erőknél Herszon és Luhanszk megye megszállt területein. A Kreml visszautasította a vádakat, és Peszkov "nagyon furcsának" nevezte Danyilov állítását.

Legutóbb az orosz elnök egy istentiszteleten vett részt, de sokan nem is erre kapták fel a fejüket, sokkal érdekesebb ugyanis az, hogy egy ukrán újságíró egy rejtélyes heget vett észre Putyin nyakán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés