Hirdetés

Megszólalt az angol kapitány a játékosait ért fütty kapcsán

 portré

Az a füttyszó. Ez a kellemetlen utózöngéje van a szombati magyar-angol meccsnek.

Mint azt a naphire.hu is megírta,  a magyar válogatott fantasztikus sikerrel kezdte a Nemzetek Ligája A-divízióját, amikor tegnap este 1-0-ra legyőzte Angliát a Puskás Arénában. Sajnos a meccs  előtt, amikor az angol válogatott térdeléssel fejezte ki a gyűlölet bármilyen formájának elítélését, a lelátóról füttyszó hallatszott.

"Azért csináljuk a térdelést, hogy ezzel is nevelni próbáljunk. Úgy gondolom, hogy a fiatalokat csak az idősebbek tudják befolyásolni, így a füttyszó nekem öröklött gondolkodásnak tűnik - magyarázta Gareth Southgate angol szövetségi kapitány. "Fogalmam sincs, az emberek miért döntenek úgy, hogy kifütyülik ezt a gesztust, és így a fiatalok sem tudhatják, hogy miért teszik ezt. Mindenki tudja, hogy mi miben hiszünk és mit képviselünk. Továbbra is állást fogunk foglalni csapatként."

"Hallottam a fütyszót, ami hatalmas csalódás, de ez nem állít meg minket. Nem fogjuk abbahagyni, mert szeretnénk azt hinni, hogy az emberek értik, mit próbálunk tenni. Fontos, hogy egyénileg és országként továbbra is megpróbáljunk kiállni és egyre inkább előrébb vinni a dolgokat" - tette hozzá Conor Coady, az angol csapat védője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés