Hirdetés

Megrázó részletek derültek ki az esztergomi tragédiáról

Nap Híre portré Nap Híre

Törmelékek, félig megégett berendezési tárgyak borítják az esztergomi robbantás helyszínét, amit még mindig rendőrök védenek.

A nyomozás során egy 38 méteres, illegálisan épített pincét, pontosabban egy alagutat találtak a robbantó kertje alatt - írja a Blikk.

“Egy alagút ásása rengeteg földmunkával, kitermeléssel, annak elhelyezésével jár, ám mindebből mi semmit nem vettünk észre, valószínűleg éjjel dolgozhatott” - mondta a lapnak egy, a környéken lakó. “Úgy beszélik, a háza feletti kertben egyengette el a felszín alól kitermelt földet, mintha egy új veteményest csinálna” - tette hozzá.

Az esztergomi robbantó Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlana alatt ásott alagútban. A lap úgy tudja, hogy ez a trotil nevű robbanószer alapanyagát képező vegyület a Szlovákiában ipari használatra könnyebben beszerezhető hexogén. Szoba-hőmérsékletű levegőn illékonnyá válik, és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas. Az anyag láng hatására nyílt levegőn erős fény kíséretében felrobban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés