Hirdetés

Megölték a Hamász első számú politikai vezetőjét

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Szerdán Iránban megölték Iszmail Haníjét, a Hamász első számú politikai vezetőjét - közölte külön-külön közleményben a Hamász palesztin terrorszervezet és az iráni Forradalmi Gárda.

Iszmail Haníje, a Hamász politikai vezetője néhány órával meggyilkolása előtt
Iszmail Haníje, a Hamász politikai vezetője néhány órával meggyilkolása előtt dpa via Reuters Connect

Az iszlamista terrorcsoport gyászol Haniyeh halála miatt, akit - mint a terrorszervezet közölte - "egy teheráni rezidenciáján végrehajtott áruló cionista rajtaütés során" öltek meg.

Előzőleg Hanieh részt vett Irán új elnökének keddi eskütételén.

"Ma kora reggel csapást mértek Iszmail Haníje teheráni rezidenciájára, aminek következtében ő és egyik testőre mártírhalált halt. Az okot vizsgálják, és hamarosan bejelentik" - közölte a Forradalmi Gárda.

Több mint kilenc hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak közel 1200 halálos áldozata van és a Hamász 250-nél is több túszt is ejtett, közülük Izrael szerint körülbelül 132-en maradtak az ostromlott Gázában. Izrael katonai hadjárata legalább 34 844 ember halálát okozta Gázában, többségükben nők és gyermekek - a Hamász vezette terület egészségügyi minisztériuma szerint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés