Hirdetés

Sokkoló: megölte a saját apját, majd a holttestet kénsavba dobta egy borsodi férfi

Nap Híre portré Nap Híre

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 7 év börtönbüntetés súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki miután megölte édesapját, feldarabolta és testrészeit kénsavba dobta.

Az ítélet szerint a vádlott az apjával régóta konfliktusos kapcsolatban volt. 2020. szeptember 13-án, este, apa és fia egy borsodi településen lévő lakásban italoztak, melynek során szóváltás alakult ki közöttük. A vita hevében a sértett megfogott egy kalapácsot és azzal fenyegetőzve közelített a fiához, aki ököllel arcon ütötte. Az ágyra eső apa kiejtette kezéből a kalapácsot, majd annak megszerzése érdekében dulakodtak. Végül a fiú a kalapáccsal fejen ütötte az apját, majd amikor észlelte, hogy a férfi még életben van, ismét nagy erővel fejen ütötte.

A férfi internetes keresés eredményeként úgy határozott, hogy apja testét kénsavban fogja feloldani, ezért rendelt 100 liter kénsavat és egy 200 literes hordót. Ezt követően a holttestét több darabra vágta, majd a testrészeket a hordóba öntött kénsavba helyezte. A cselekményre úgy derült fény, hogy néhány nap elteltével a sértett eltűnése miatt a szomszéd értesítette a rendőrséget.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, azt azonban tagadta, hogy a holttestet feldarabolta.

A vádlott a cselekmény után végig higgadtan, tudatosan cselekedett, ezért az erős felindulásból elkövetett emberölés kizárható. Ahelyett, hogy segítséget kért volna, nyomban azon kezdett el gondolkodni, hogyan tudna a felelősség alól mentesülni, így az apja holttestét eltüntetni és az országot elhagyni. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a vádlott büntetlen előéletének túlzott jelentőséget tulajdonítva szabott ki az elsőfokú bíróság indokolatlanul enyhe büntetést, ezért indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetés jelentős súlyosítását.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés