Hirdetés

Meglátta a nő a kutyát a budapesti Aldi előtt, azonnal riasztotta a hatóságokat

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Egy vágott fülű, bull fajtájú kutya miatt tört ki ribillió a szupermarket előterében. A biztonságiakat is riasztották.

Rendőrségért, vagy állatrendőrségért kiáltott egy kétségbeesett nő vasárnap kora este a 13. kerületi áruház előterében állva. Egy méretes, bull típusú kutya ült az előtérbe kötve, aki látszólag két megtermett férfival érkezett a bevásárlásra. A gazdik hamar felvették a verbális kesztyűt a nővel szemben, a hangos szócsata miatt pedig az üzlet férfi dolgozóit is riadóztatták a pénztárosok, hogy az esetleges tettlegességet megelőzzék.

Mint kiderült, egy nőnek szúrt szemet, hogy a kutya fülei le vannak vágva, ami az állítása szerint bűncselekmény. “Miután a hangos vitájuk után a két férfi elsietett az ebbel, a nő a biztonsági őr mellett várakozva, feldúltan mondogatta, hogy segítséget hívott, mert ez bűncselekmény. Állatkínzás” - mondta a Naphire.hu olvasója, aki szemtanúja volt az eseményeknek.

Hogy mi történt ezek után, lapunk megpróbálta kideríteni. Így kérdéseinkkel megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletét, őket hívták-e a helyszínre. Tájékoztatásuk szerint azonban nem, hiszen nem volt tudomásuk erről. Így nem kizárt, hogy valamelyik állatvédelmi szervezetet hívhatta a helyszínre a felháborodott nő.

Hogy kiket és mit tehettek az állítólag “megkínzott” kutya ügyében, az egyelőre nem derült ki. Az Állatvédőrség elnöke, Tornóczky Anita mindenesetre fontos dolgokra hívta fel a figyelmünket: akadnak ugyanis olyan fajták, amelyek esetében nem esztétikai kérdés a fül és farok levágása, hanem funkcionális.

“Vannak olyan fajták, amelyeknél a fül és farok sérülésének jóval nagyobb a kockázata. Ezeknél alakult ki a fül és farok vágása. A farokvágás a jogszabályok szerint 7 napos korig megengedett, a fülvágás már nem” - mondta Anita, aki az elmondása szerint látott már olyan kutyát ezekből a fajtákból, amelynek játék közben szakadt le a füle.

Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, mivel más országokban akár törvényszerű is lehet a kutyák fülének levágása, így ilyen helyzetben akár az is előfordulhat, a kutya onnan származhat, vagy ott végezték el a beavatkozást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés