Hirdetés

Meghalt III. Károly király? Borzalmas hírek terjednek

Nap Híre portré Nap Híre

"A sajtóértesülések szerint III. Károly brit király 75 éves korában meghalt” – adta hírül a Szputnyik orosz híradó, de több másik, orosz hírportál is ugyanerről számolt be hétfőn.*

Ukrajna brit nagykövetsége ma kénytelen volt hivatalos nyilatkozatot adni, amelyben megerősítette, hogy III. Károly király még életben van, miután az orosz sajtó azt állította, hogy meghalt a brit uralkodó - írja a Blikk. A lap szerint több orosz hírportál is arról számolt be hétfőn, hogy a 75 éves uralkodó rákos szövődmények következtében életét vesztette. A hírt ráadásul a Buckingham-palota egyértelműen hamis nyilatkozatának képével osztották meg a közösségi médiában, mintha hivatalosan is Károly király haláláról számoltak volna be. 

"A sajtóértesülések szerint III. Károly brit király 75 éves korában meghalt” – adta hírül például a Szputnyik orosz híradó, majd néhány perccel később frissítették a hírt, mivel a kijevi brit nagykkövetség egy közleményt osztott meg a közösségi médiában: "Szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy a III. Károly király haláláról szóló hír hamis."

Egyébként csak a Kreml-párti híroldalak hozták le a hírt, később azonban mindegyik portál frissítette, hogy az értesüléseik tévesek és III. Károly továbbra is életben vna. A Kreml-barát BAZA online média ezt írta: "Az orosz média III. Károly brit király haláláról számolt be egy, a Buckingham-palota által állítólagos dokumentumra hivatkozva. A III. Károly haláláról szóló üzenet képernyőképe hamisnak bizonyult.”

Mint azt a naphire.hu is megírta, a Buckhingam-palota február elején közölte a szomorú hírt, miszerint III. Károly király rákkal küzd. A palota közleménye szerint az uralkodó már megkezdte a "rendszeres kezeléseket", ám a rák típusát nem közölték.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés