Hirdetés

Meghalt a Terminált ihlető, 18 évig reptéren elő férfi

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Mehran Karimi Nasszeri iráni menekült 18 éven keresztül élt a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren, miután elveszítette a menekültstátuszát igazoló dokumentumot. A története ihlette meg Steven Spielberg 2004-es Terminál című filmjét. A filmnek hála annyi pénze összegyűlt, hogy egy hotelbe költözhetett.

A jelentések szerint a férfi szombaton hunyt el, a mégpedig a repülőtér 2F terminálja területén, miután szeptember közepén visszaköltözött a légikikötőben. A 76 éves férfi az előző éveket egy otthonban töltötte.

Az iráni állampolgár saját elmondása szerint 1988-ban, egy párizsi átszállás alkalmával veszítette el a menekültstátusát igazoló dokumentumot. Ez azzal járt, hogy nem utazhatott, és a repülőteret sem hagyhatta el. Így évekig arra kényszerült, hogy a Charles de Gaulle repülőtér egyes termináljában élje mindennapjait - írja a 24.hu.

A szerencsétlenül járt férfit több európai országnál is bepróbálkozott, de sehol sem fogadták be. 1999-ben végül sikerült francia vízumot szereznie, de a repülőtér egyik lépcsője alatt berendezett otthonát ennek ellenére sem hagyta el. 2006-ban egy kórházi kezelés miatt távozott a repülőtérről, ezt követően pedig otthonba vonult.

Mehran Karimi Nasszeri az ingóságaival a párizsi repülőtéren.
Mehran Karimi Nasszeri az ingóságaival a párizsi repülőtéren.

A repülőtér munkatársai Mehran Karimi Nasszeri halála után fehér ruhával takarták le a helyet, ahol üldögélni szokott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés