Hirdetés

Megérkezett a legfrissebb jelentés a forintról, ennyit ér most a pénzünk

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon: nyereségre tett szert az euró és a svájci frank ellenében, gyengült viszont a devizák széles körével szemben erősödő dollár ellenében.

Az eurót délután hat órakor 379,56 forinton jegyezték a kora reggeli 381,43 forint után. A svájci frank jegyzése 397,30 forintra ment lejjebb, 399,90 forintról. A dollár jegyzése viszont 345,00 forintra emelkedett 343,41 forintról.

Csütörtökön az euró 0,8 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a fontosabb devizák kosarával kalkulált dollárindex pedig 0,8 százalékkal ment feljebb.

Csütörtök délutáni jegyzésén a forint 1,8 százalékkal áll gyengébben a júliusi kezdésnél az euróval, 1,1 százalékkal gyengébben a dollárral és 4,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben - közölte csütörtök este az MTI.

Az év eleje óta a forint erősödött mindhárom devizával szemben: 5,0 százalékkal az euró, 7,5 százalékkal a dollár és 1,6 százalékkal a svájci frank ellenében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés