Hirdetés

Megbénul a főváros: szombaton ezeket az utcákat zárják le

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az idei Budapest Pride-ot szombat délután rendezik meg, azonban a felvonulás miatt több helyszínen is útlezárásokra kell számítani, ami a buszok és a villamosok közlekedését is érinteni fogja.

A tervek szerint szombaton lezárják a pesti alsó rakpart egyik szakaszát, a korlátozás a 15-ös, 115-ös busz és a 2-es, 2M villamos közlekedését is érinti. Emellett szombaton 13 órától lezárják a Népfürdő utca és a Dráva utca kereszteződését, a Carl Lutz rakpartot, az id. Antall József rajpartot, a Garibaldi utcát, a Nádor utcát a Garibaldi és a Zoltán utca között, illetve a Zoltán utcát. A Margit híd szélső sávjait várhatóan 15 óra és 16:30 között fogják lezárni - írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

Hozzátették, 15:30-tól várhatóan 17:30-ig a 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér felé nem érinti a Széchenyi utca, a Zrínyi utca és a Dorottya utca (Vörösmarty tér) megállókat, a buszok a Bajcsy-Zsilinszky úton közlekednek majd. A 2-es és a 2M villamos a Közvágóhídtól, illetve a Keleti pályaudvartól csak az Eötvös térig visz utasokat - hívták fel a közlekedő figyelmét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés