Hirdetés

Ha hinni lehet a híreknek, Putyin egy megabombával mérne brutális csapást Kijevre

Nap Híre portré Nap Híre

Német sajtóhírek szerint magas rangú orosz tiszviselők és tudósok dolgoznak a brutális támadás részletein.

A német Blid kedden arról írt egy cikket, miszerint a Roszkoszmosz korábbi vezetője, Dmitrij Rogozin, valamit a cég leányvállalatának, a Progress Űrrakétaközpontnak a jelenlegi vezetője, Dmitrij Baranov közötti, hét perces beszélgetés azt bizonyítja, hogy Moszkva embertelen támadásra készül Ukrajna ellen - írja az Index.

A hírek szerint az oroszoknak az a terve, hogy átalakítanának egy Szojuz hordozórakétát, méghozzá úgy, hogy indítás után ne érje el a Föld körüli pályát, hanem ehyelett hatalmas mennyiségű robbanóanyaggal megrakva Kijev városára zuhanjon.

A lap információi szerint Rogozin és Baranov arról tárgyalnak idén januárban, hogy a rakétának kelet helyett északról kell érkeznie, tehát az Arhangelszk melletti orosz űrrepülőtérről, Plesszeckből. Mindez azért lenne fontos, hogy nagyobb mennyiségű robbanóanyagot bírjon el.

Baranov állítólag azt mondta, hogy az ötven méteres hordozórakéta bármilyen irányba kilőhető, azonban több probléma is felvetődött, ugyanis "egyetlen Ukrajna irányába kilőni kívánt orosz bomba sem bírná ki a légkörbe való visszatéréskor a hőmérsékletet".

A meglévő FAB–500-as légibombák nem fognak működni, elkezdenek túlmelegedni, a bennük lévő TNT megsemmisül, és így a teljesítmény kritikusan csökken. Még a mi irányított bombáinkat sem erre tervezték, és nincs túlmelegedés elleni védelmük

- mondta a hangfelvételek szerint Baranov. A problémára azóta is keresik a megoldást, éppen ezért felkeresték Jurij Szolomonov tudóst, akinek pont ez a szakterülete.

Felvetődött azonban egy másik nehézség is a megbeszélések alatt, mégpedig az, hogy a rakéta egyes elemei orosz területre zuhanhatnak. A megabombává alakított hordozórakéta becsapódásának helye sem lenne pontos, ami további számításokat igényel.

A beszélgetés során állítólag kiderült az is, hogy egyik tisztviselő sem áll jelenleg közvetlen kapcsolatban Putyinnal, így nem ők, hanem az elnöki adminisztráció vezetője, Anton Vajno ismerteti Putyinnal az Ukrajna elleni támadás baljós terveit.

Arról azonban nincs információ, hogy Vlagyimir Putyin hogyan reagált a tervre, illetve hogy engedélyt adott-e a terv előkészítésére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés