Hirdetés

Veszély leselkedik a magyarokra: a háború elől a medvék is ide menekülnek

Nap Híre portré Nap Híre

Az orosz-ukrán háború váratlan következményeire hívták fel a figyelmet.

Gyújtó Attila, a Ravasz Róka Földtulajdonosi Vadásztársaság elnöke úgy véli, hogy az orosz-ukrán háború fokozza a medvék vándorlását, az állatok egyre inkább Magyarországon, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye erdeiben érzik biztonságbna magukat.

"Többféle teória létezik arra, hogy miért jelentek meg Magyarországon a medvék. A legvalószínűbb az ukrajnai események miatti nyugatabbra vándorlás, illetve szerepet játszhat az is, hogy Erdélyben és a Felvidéken szűkül az életterük, ott ugyanis egyre többen vannak” - mondta Gyújtó Attila a napi.hu-nak.

A lap azt írja, a vadállatok Magyarországon erdeiben azért is érezhetik magukat biztonságban, mert az Európai Unió és a magyar állam által támogatott erdősítési programnak komoly sikerei vannak, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye erdőiben pedig egyre jobb búvóhelyeket találnak. Gyújtó Attila szerint a programnak szerepe van abban is, hogy a szarvaspopuláció robbanásszerű növekedést mutat.

A Ravasz Róka területén megjelent nagyragadozókat a vadásztársaság illetékesei – természetesen az egyedek zavarása nélkül – folyamatosan figyelik, igyekeznek követni mozgásukat vadkamerák segítségével vagy a nyomok alapján.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés