Hirdetés

Figyelmeztet a polgármester: medve kóborol ebben a magyar faluban

Garai Kitti portré Garai Kitti

A polgármester mindenkit arra kér, ha medvét lát, akkor értesítse a polgármesteri hivatalt.

Medve nyomaira bukkantak Siroknál. Tuza Gábor, a község polgármestere a Facebook-oldalán tett közzé egy felhívást, melyben azt írta, hogy Almalápa és a Szabás környékén, a 24-es út Eger felőli bevezető részén észlelték a medvenyomokat. 

Tuza Gábor ugyanakkor hangsúlyozta: ez egy információ, figyelemfelkeltés, nem pedig pánikkeltés. 

A polgármester arra kér mindenkit, hogy most a gombaszezon kezdetén és természetesen később is, fokozott figyelemmel legyenek. Kora reggel, alkonyat környékén ne járjanak az erdőkben. Ha mégis találkoznak medvével, csendben, nem hátat fordítva az állatnak, minél előbb távolodjanak el tőle és az erdőből is jöjjenek ki - szúrta ki a heol.hu.

Továbbá azt kérte a lakoktól, hogy aki medvét észlel, értesítse a polgármesteri hivatalt. Az esetről a polgármester értesítette a vadásztársaságot, a rendőrséget és a Bükki Nemzeti Parkot is.

Egyébként korábban lapunk is megírta, hogy medve járkál a Bükki Nemzeti Park területén. Az EGERERDŐ Zrt. már figyelmeztette a lakosságot, hogy a saját biztonságuk érdekében fokozott figyelemmel közlekedjenek a Bükk erdőtömbjeiben. A medvéről, akit Mihálynak neveznek el, nemrégiben egy felvételt is sikerült készíteniük, melyet ide kattintva tekinthetnek meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés