Hirdetés

Rettegés Nagyócsán: ki kellett lőni a veszélyes ragadozót

Nap Híre portré Nap Híre

A medve gyakran tévedt lakott területre, és veszélyeztette az embereket.

Mindez a szlovákiai Zólyomi járásban található Nagyócsa mellett történt. A ragadozó számos alkalommal kószált a faluban és kárt okozott a mezőgazdasági terményekben. Szlovákiában egyébként folyamatosan emelkedik a nem halálos kimenetelű medvetámadások száma, a medvepopuláció pedig egyre nagyobb és kiterjedtebb.

Május elején egy barnamedve támadt rá egy 33 éves erdészre Nagyócsa településen. A vadállat hátulról karmolta meg a férfit, aki zúzódásokat és izomhúzódást szenvedett, ezenkívül karcolások keletkeztek a combján - írja az Infostart.  

A ragadozót ezt követően többször is látták a községben, ahová fényes nappal is bemerészkedett, és még az elektromos kerítés sem állította meg, mivel az egyik helyi gazdának súlyos károkat okozott.

A családi házak kertjeiben is felbukkant, veszélyeztette a lakosokat. A medvét megpróbálták elriasztani, ez azonban nem sikerült, így a kilövése mellett döntöttek.

A problémás állatot végül pénteken este lőtték két a falu határában. A ravaszt Nagyócsa polgármestere, a kormányzó Szlovák Nemzeti Párt parlamenti képviselője húzta meg, aki maga is a helyi vadásszervezet tagja. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés