Hirdetés

Döbbenet: Lelőtt medve tetemére bukkantak, egy ijedt férfi lőtte le, miután betévedt a birtokára

Nap Híre portré Nap Híre

Lelőtték az egyik olasz nemzeti parknál Amarenát, a nőstény barnamedvét, aki bocsaival L'Aquila megye több településén megfordult már - közölték a helyi olasz hatóságok pénteken.

A lelőtt medve tetemére csütörtökön az Abruzzo, Lazio és Molise régiók határán fekvő természetvédelmi terület alkalmazottjai találtak rá San Benedetto dei Marsi falu határában - közölte a park igazgatósága Facebook-bejegyzésben, egyben kifejezve sajnálatát az állat megölése miatt.

A medvét egy férfi lőtte ki, állítása szerint azután, hogy a birtokára tévedt. Azt vallotta, hogy megrémült, de csak rá akart ijeszteni az állatra, nem állt szándékában megölni.

Olaszországban jelenleg tilos barnamedvére vadászni. De egyre hevesebb vita van kibontakozóban a városba tévedt medvékről, miután a vadállatok kertekbe, otthonokba törnek be, vagy feltúrják a hulladéklerakókat. Tavasszal az ország északi részében egy medve rátámadt egy 26 éves futóra, aki meghalt - írja az MTI.

A nemzeti park vezetése, valamint állatvédők szerint semmivel sem indokolható Amarena kilövése, a nőstény medve ugyanis soha nem jelentett veszélyt az emberekre. Amarenát - magyarul fekete cseresznyét - már ismerték a környéken élők, medvebocsai társaságában több alkalommal tévedt be a településekre.

A park erdészei drónokkal keresik az árván maradt bocsokat. A nemzeti park területén pár évvel ezelőtt még 100 barnamedve élt, ez a szám azonban mára 60 közelébe csökkent.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés