Hirdetés

Mégsem szívroham végzett Máté Péterrel?

Nap Híre portré Nap Híre

Máté Péter tragikusan fiatalon hunyt el: a legendás énekes 37 éves volt, amikor állítólag egy szívrohamba belehalt. Az énekes barátja, a szintén zenész Poór Péter azonban azt állítja, hogy igazából csak három ember tudja, hogy miben halt meg valójában Máté Péter, és szerinte nem szívroham végzett vele.

Máté Péter a fiatalon bekövetkezett halálra ellenére is hatalmas karriert tudhatott a háta mögött, rengeteg gyönyörű slágert adott a magyaroknak. Éppen ezért nem is csoda, hogy máig foglalkoztatja az embereket a halála. A Femina azt írja, az énekes szerény, visszahúzódó fiatalember volt, ám a sztárvilág nyüzsgésében is meg akart felelni, ezért egyre kevésbé figyelt oda magára, ami végül halálának kiváltó oka lett.

Állítólag Máté Péter sokat cigarettázott, rengeteg feketekávét ivott, és, ha megkínálták, akkor az alkoholt sem utasította vissza. Táplálkozási zavarokkal küzdött, hol koplalt, hol pedig kényszerű falásrohamok törtek rá. A hivatalos és elterjedt verzió szerint az akkor 37 éves énekes 1984. szeptember 9-én váratlanul hunyt el szívrohamban. Halálával kapcsolatban azonban több teória is napvilágot látott.

Poór Péter a tragédia előtt pár nappal még együtt koncertezett Máté Péterrel, aki nemcsak zenésztársa volt, hanem az egyik legjobb barátja is. 

"Máté Péter az élete két utolsó dalát nekem írta. Halála előtt három hónapig együtt turnéztunk, az is volt a műsor címe, hogy A három Péter. Pálfi Péter volt a harmadik. Három nappal előtte még együtt léptünk fel. Az volt a terv, hogy nagylemeznyi anyagot ír nekem, de erre már nem volt lehetősége" - idézte fel a lap Poór Péter 2018-as interjúját, amiben az énekes azt is kijelentette: Máté Péter szívének az ég világo semmi baja nem volt, és nem igaz, hogy szívroham végzett vele. 

De az igazság soha nem fog kiderülni. Ezt csak én és még két barátja tudja. Az egyiket azóta sem láttam, a másik Pálfi Peti. Tisztelem a családját, a titkát megőrzöm, megőrizzük örökre

- fűzte hozzá Poór.

Gidófalvy Attila, a Karthago együttes billentyűse ugyanakkor a Tények Plusznak 2022-ben azt mondta, Máté Péternek problémái voltak a szívével, és titkolhatta, mennyire nagy a baj az egészségével. "Míg én elszívtam két szálat, ő elszívott egy doboz cigarettát. Nagyon-nagyon kemény volt. Szokták mondani, hogy a gyertyának két vége van, ő szerintem nem csak a két végét égette, hanem az egészet" - mondta Gidófalvy. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés