Hirdetés

Második világháborús gránátot és lőszereket találtak Nagybajomnál

Garai Kitti portré Garai Kitti

"Különleges fényképek készültek azon a tűzszerész mentesítésen, melynek során mintegy 360 kilogrammnyi, második világháborús robbanóeszközt azonosítottak be alakulatunk katonái" - számolt be az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred a Facebook-oldalán. 

Mint írták, a Somogy megyei Nagybajom külterületéről érkezett rendőrségi bejelentést, miszerint mezőgazdasági földmunkák során találtak egy robbanótestnek látszó tárgyat.A Magyar Honvédség tűzszerész ezrede a helyszínre siettek, ahol fémkereső műszerekkel átvizsgálták az érintett területet. 

A tűzszerészek több mint 30 db, különbözző típusú lőszert és gránátot találtak. 

A katonák végül 29 darab német 7,5 cm-es páncéltörő lőszert, egy ezekkel megegyező űrméretű és típusú gránátot, illetve egy szintén 7,5 cm-es repesz gránátot szállítottak el a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítésre - áll a bejegyzésben.

A Naphíre néhány nappal ezelőtt arról is beszámolt, hogy egy második világháborús, 500 kilogrammos amerikai légibombát találtak a csepeli Petróleum-öbölben. A robbanótestet egy kotróhajó dolgozói fedezték fel medertisztítás közben. A légibombát a helyszínen kellett hatástalanítani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés