Hirdetés

Megtörte a csendet Margot Robbie, ezt gondolja arról, hogy nem jelölték Oscar-díjra

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Margot Robbie színésznő, a 2023-as kasszasiker, a Barbie sztárja megtörte a csendet a legjobb színésznőnek járó Oscar-jelölésről, amit sokak bánatára nem kapott meg.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, két héttel ezelőtt jelentette be az Amerikai Filmakadémia a 2024-es Oscar jelöltjeit, akik között Ryan Gosling is ott van a Barbie című filmben nyújtott alakításáért. A kanadai színész a "legjobb mellékszereplő" kategóriában kapott jelölést. Azonban mégsem lehet teljesen boldog, ugyanis a film rendezőjét, Greta Gerwiget és a főszereplőt, a Barbie-t alakító Margot Robbie-t nem jelölték a főbb kategóriákban.

A Barbie-film összesen 8 jelölést kapott, többek között a legjobb film, a legjobb női és legjobb férfi mellékszereplő és a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriákban. A rajongók azonban megdöbbentek azon, hogy a címszereplőt figyelmen kívül hagyták az akadémia tagjai.

Robbie azonban, aki egyben a film egyik producere is, szerdán azt mondta, nem szomorú - írja a BBC.

Az ausztrál színésznő egy producer szerdán egy SAG-AFTRA eseményen a film többi szereplője mellett azt mondta, hogy "Nem lehetsz szomorú, ha tudod, hogy ilyen áldott/szerencsés vagy [mint én]".

Hozzátette, a film küldetése az volt, hogy "hatással legyen a kultúrára" és elmondása szerint "ez a legnagyobb jutalom, ami a film sikeréből származik". Robbie kiemelte azt is, hogy a legjobban az bosszantja, hogy a Barbie rendezője, Greta Gerwig nem kapott Oscar-jelölést ebben a kategóriában, de legalább a férjével együtt kapott egy jelölést a Barbie forgatókönyvéért.

"Nyilvánvalóan úgy gondolom, hogy Gretát rendezőként is jelölni kellett volna. Amit ő csinált, az egyszeri dolog a karrierjében, az egész életében. [Fantasztikus], amit véghezvitt, tényleg az. De ez egy hihetetlen év volt az összes film számára"

- mondta Margot. A Barbie világszerte több mint 1,38 milliárd dolláros bevételt hozott össze a mozikasszáknál, ezzel megcáfolva az iparági szakértők előrejelzéseit, hogy a Super Mario Bros Movie lesz a 2023-as év legnagyobb filmje.

Mint azt korábban lapunk is megírta, a film legjobb női mellékszereplőjének és legjobb férfi mellékszereplőjének jelölt Ryan Gosling és America Ferrara egyaránt csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy Robbie-t és Gerwiget sem jelölték Oscarra.

Gosing egy közleményben úgy fogalmazott, hogy "ha azt mondanám, hogy csalódott vagyok, az enyhe kifejezés lenne. [...] "Nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül, anélkül a két ember nélkül, akinek leginkább köszönhető, hogy a filmet világszerte hatalmas lelkesedéssel fogadták. Tehetségük, kifinomultságuk és zsenialitásuk nélkül egyikünket sem jelölték volna".

A Barbie a legjobb eredeti dal, a legjobb jelmez és a legjobb látványtervezés kategóriában is jelölést kapott.

"Elhatároztuk, hogy olyasmit csinálunk, ami hatással lesz a kultúrára. És máris megtette ezt, sőt még annál is többet, mint amiről valaha is álmodtunk. És ez valóban a legnagyobb jutalom, ami ebből az egészből származhat" - mondta Robbie.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés