Hirdetés

Hiába jelölték Oscar-díjra a nők kedvenc szívtipróját, emiatt mégsem örülhet az elismerésnek

Nap Híre portré Nap Híre

A tavaly megjelent nagysikerű Barbie-filmk Kenje, azaz Ryan Gosling csalódottságának adott hangot egy friss közleményben, amit az Oscar jelölések bejelentése után adott közzé.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, helyi idő szerint kedden reggel jelentette be az Amerikai Filmakadémia a 2024-es Oscar jelöltjeit, akik között Ryan Gosling is ott van a Barbie című filmben nyújtott alakításáért. A kanadai színészt a "legjobb mellékszereplő" kategóriában kapott jelölést. Azonban mégsem lehet teljsen boldog, ugyanis a film rendezőjét, Greta Gerwiget és a főszereplőt, a Barbie-t alakító Margot Robbie-t nem ismerték el a főbb kategóriákban.

Az akadémia döntését az interneten rengetegen kritizálták, ugyanis sokak szerint a múlt év legtöbb bevételt hozó filmjének a rendezője megérdemelte volna a "legjobb rendezőnek" járó jelölést, ahogy a főszereplő a "legjobb színésznőnek" járó jelölést, ám mindketten lemaradtak a listáról. Gosling szintén csalódottságának adott hangot:

Rendkívüli megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan évben, amikor rengeteg nagyszerű film készült, ilyen figyelemre méltó művészek mellett jelöltek a díjra. Nem hittem, hogy valaha ezt fogom mondani, de hihetetlenül megtisztelő és büszke vagyok arra, hogy egy Ken nevű műanyag babát alakítottam

- fogalmazott Gosling és hozzátette, "De nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül, anélkül a két ember nélkül, akinek leginkább köszönhető, hogy a filmet világszerte hatalmas lelkesedéssel fogadták. Tehetségük, kifinomultságuk és zsenialitásuk nélkül egyikünket sem jelölték volna".

A Barbie című film összességében 8 jelölést kapott és bár Robbie-t színésznőként nem, de producerként elismerték a munkáját a "legjobb film" kategóriában, Gerwig pedig a férjével, Noah Baumbach-kal együtt a "legjobb adaptált forgatókönyv" kategóriában kapott jelölést a filmért - írja a Life.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés