Hirdetés

Marco Rossi könnyekig hatódott: "kivívtuk az összes európai top csapat tiszteletét"

Garai Kitti portré Garai Kitti

Hétfő este a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott a Puskás Arénában az olasz csapattól. A szövetségi kapitány, Marco Rossi könnyek között adott interjút a mérkőzés után. 

A magyar válogatott a Nemzetik Ligájában, a legmagasabb osztály második helyén zárta a sorozatot. A találkozó után Marco Rossi az M4 Sport-nak adott interjút, ahol értékelte a mérkőzést és a csapatát is. 

A szurkolóink elképesztőek, hihetetlenek. Ilyet nehéz más országban találni. Jobb ajándékkal próbáltunk szolgálni Szalai Ádámnak. Mindent megpróbáltunk, mindent beleadtunk, de a hibáink sokba kerültek egy Európa-bajnok csapat ellen. De ma az olaszok is megszenvedtek velünk. Ajándékoztunk nekik egy gólt, de a hozzáállással és a szenvedéllyel nem volt gond. A magyar szívet is az olasz tiszteletet láttam. Kivívtuk az összes európai top csapat tiszteletét.

- mondta könnyekig hatódva Rossi. A szövetségi kapitány hozzátette, hogy az erősebb csapat nyert, de a magyar válogatott mindent megtett. 

Rossi Szalai Ádámról is szólt. Mint mondta, nem lesz könnyű hozzá fogható csapatkapitányt találni, de az élet nem áll meg. Szalainak ez volt az utolsó, 86. meccse a magyar válogatott mezében, amivel megelőzte Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás kapitányát, egyúttal utolérte az örökrangsor hetedik helyén Grosics Gyulát, az Aranycsapat kapusát - írta az Origo.

A magyar válogatott legközelebb november 17-én Luxemburgban, majd három nappal később hazai pályán Görögországgal játszik barátságos mérkőzést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés