Hirdetés

Kiderült: ez történik éppen a maratoni kormányülésen

Garai Kitti portré Garai Kitti

Háromnapos kihelyezett kormányülést tart a kormány Sopronbánfalván. 

Orbán Viktor már korábban bejelentette, hogy a vilniusi NATO-csúcsról hazatérve kormányülést fog tartani a kormány. A hírek szerint a kormányfő beszámol a NATO-csúcson történtekről, a svéd NATO-csatlakozási folyamatról, valamint az ukrajnai háború értékeléséről is.

A miniszterelnök egyébként több fotót és videót is megosztott a kormányülésről a Facebook-oldalán. Az is kiderült, hogy a migránskvótáról is szó eshetett, legalábbis a kormányfő legutóbbi bejegyzéséből erre lehet következtetni: "Magyarország békét akar, és nemet mond a migrációra" - jelentette ki Orbán. 

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Facebook-oldalán jelentkezett be a maratoni kormányülésről. Mint írta, a célok változatlanok. ""letörjük az inflációt, megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a családokat, megvédjük a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést" - közölte. 

Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint arról beszélt Sopronbánfalván, hogy minden idők legmagasabb első öthavi exportteljesítményét nyújtotta a magyar gazdaság, ennek értéke meghaladta a 63,5 milliárd eurót, ami 11 százalékos növekedés a tavalyi rekordévhez képest, így újabb nagy csúcsdöntést vetít előre - írja az Infostart.

Szijjártó Péter szemléltetésképpen rámutatott, hogy az első öthavi export eddig mindössze egyszer ment 50 milliárd euró fölé, mégpedig tavaly (amikor a hazai kivitel tavaly "brutális" rekordot döntött 142 milliárd euróval). A kivitel értéke rendszerint eléri a bruttó hazai termék (GDP) 80 százalékát, így minél erősebb az export, annál inkább növekedési pályán tartható a gazdaság - közölte

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés