Hirdetés

Majka és Tvrtko is hozzászólt az Ábrahám-Puzsér ügyhöz

Nap Híre portré Nap Híre

Mint arról a Nap Híre is beszámolt, szombat hajnalban rabosították és kihallgatták Ábrahám Róbertet, a Pesti Srácok újságíróját, miután megütötte Puzsér Róbert publicistát. Puzsér Róbert közzétett egy hangfelvételt az esetről. A történtekhez Majka és Vujity Tvrtko is hozzászólt.

Ábrahám pénteken megütötte Puzsért

Hivatkozás másolása

Ábrahám Róbert, a Pesti Srácok újságírója pénteken megütötte Puzsér Róbert publicistát – számolt be róla az ATV. “A feltételezett elkövető 2024. július 19-én 19 óra körül bejelentést tett a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságán, amely bejelentés alapján azonban akkor hivatalból üldözendő bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A sértett a feljelentését az orvosi ellátást követően 2024. július 19-én 22 óra körül tette meg a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányságán, amely alapján felmerült a közvádra üldözendő bűncselekmény (súlyos testi sértés bűntett kísérlete) gyanúja. 

A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 33. § (2) b) pontja alapján a feltételezett elkövetőt 2024. július 20-án 0 óra 30 perc körül előállították, és a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki” - közölte az esetről a BRFK. 

A két publicista között régóta feszült a viszony, most azonban a helyzet Puzsér legutóbbi posztja óta eszkalálódott. A két férfi először online üzengetett egymásnak, majd személyesen is találkoztak, Ábrahám ekkor ütötte meg Puzsért. Puzsér Róbert közzétett az esetről egy hangfelvételt, amire Ábrahám úgy reagált: megvágott, és időrendileg is módosított. 

Majka a Facebookon üzent

Hivatkozás másolása

Az eset megmozgatta a hazai sztárvilágot. Az ügyhöz hozzászólt Majka is, idézzük:

„Mindenhonnan az ömlik az internet világában, hogy a verbális agresszió komolyabb károkat tud okozni, mint a fizika. És tényleg!!! Mégis azt olvasom most, hogy az Ábrahám Robit vették őrizetbe és rabosították, mert lepofozta Puzsért, aki egyébként őt előtte sokszor verbálisan bántalmazta.

És nemcsak őt !!

A fél országot …

Akkor most ez hogy van? Azoknak a senkiházi patkányoknak, akiknek csak ahhoz van bátorságuk , hogy a számítógép monitorja előtt játsszák meg a nagy megmondó férfit, mindent lehet ? Először arra hivatkoznak , hogy a közszereplőknek sokkal többet kell tűrniük, mint az átlagembernek, ami egyébként egy ordas nagy faszság. De a kedvenc reakcióm, hogy a való életben, amikor szemtől szemben találkoznak azzal, akit mocskoltak, megpróbálnak az intellektusra hivatkozni és a mögé bújni, hogy 'értelmes, normális ember nem veri pofán a másikat, és nem alkalmaz agressziót'.

Aztán amikor mégiscsak pofán vannak vágva, akkor meg megy a rapli, hogy ezt mégis hogy merte megtenni a másik?

A jelen ügy elkövetői közül egyikük sincs rajta a barátlistámon, de itt Ábrahám vagyok.

Puzsér úrnak nagyon kijárt már egy lángos…

Ő az a fajta hülye gyerek a suliban, aki nem ért a szép szóból. Sokadjára sem. Mindenkinél okosabb, és hiába mondják neki, hogy Robika ezt ne csináld, ez már túlzás, ő azért is. Bár aki a dolgok mögé lát, az pontosan tudja, hogy ez a célja. Most megint róla fog szólni minden, és valószínű, hogy neki ettől megy vér a pöcsébe. Nagyobb megalomán, aljasabb cselszövő, gondosabban megtervezett pózer, mint bárki aki, a céltáblájára került az elmúlt évtizedben.

Szóval, kedves Robika!!! Ilyen az, amikor vállalni kell a felelősséget a szavaidért. És ki tudja, mennyien állnak még sorba azért, hogy vegyenek neked egy sajtos tejfölöst.. (?!) Alig várom hogy kinyisson a büfé."

Tvrtko: NEM az erőszakra!

Hivatkozás másolása

Gyökeresen másképp látja az eseményeket Vujity Tvrtko, aki szintén a közösségi médiában üzent.

„NEM az erőszakra!

Jó meglátásai ellenére rengeteg mindenben nem értek egyet Puzsér Róbert kritikussal. Nekem nem csak másodlagos hallomásaim vannak arról, hogy hogyan kezeli a tényeket, hanem személyes tapasztalataimból tudom, hogy velem kapcsolatban mennyit ferdített, vádolt teljesen fals módon, mindezt megengedhetetlen stílusban. Ok nélkül hazudott és mocskolódott nevemről, nemzetiségemről, majd a saját hazugságaiból vonta le teljesen téves következtetéseit, amelyek nem csak hülyeségek voltak, hanem nagyon bántóak is. Nem csak nekem, hanem nemzetiségi családomnak is!

Ennek ellenére írom: SEMMI SEM INDOKOLHATJA ÉS IGAZOLHATJA A FIZIKAI ERŐSZAKOT! Egy jól működő rendszerben megvan annak a lehetősége, hogy egy sértett fél legális módon megharcoljon az igazáért! Fordulhat az  igazságszolgáltatáshoz, a rendőrségtől vagy bíróságtól kérjen jogi segítséget! Én ezt sosem tettem, eszembe sem jutott, mert semmi kedvem nem volt bíróságra járni, ugyanakkor az, akinél Puzsér szavai átlépték a tűréshatárt, akár meg is teheti. Mindenki választhat jogi utat, DE NEM ÜTHET!

Az, hogy Ábrahám Róbert megütötte Puzsér Róbertet, nem megengedhető cselekedet, egyben mutatja, mennyivel lett egyre feszültebb és erőszakosabb a társadalmunk! A megszaporodott incidensek mutatják, hogy sokan már nem csak a verbális erőszakban látják a megoldást, hanem a "tettek mezejére" is lépnek! A mostani eset a nyilvánosság előtt zajlik, de sok hasonló történik ismeretlen emberek között, a széles nyilvánosság tudta nélkül.

AZ ERŐSZAK NEM MEGOLDÁS SEMMIRE, AZ ERŐSZAK ERŐSZAKOT SZÜL! Ebben a szegmensben pedig -írt rólam bármilyen sértő dolgot is korábban- szolidáris vagyok a bántalmazott kritikussal, Puzsér Róberttel.

Mindannyiunknak - a magas nyelvi kompetenciával, jó érzékkel író Puzsér Róbertnek főleg- tisztában kell lennie azzal, hogy mennyire sértőek tudnak lenni a szavak, Ábrahám Róbertnek pedig azzal is, hogy a tettének súlya van. Ennek a tettének súlya kell, hogy legyen!

Ő is kisebbségi, akár csak én. Neki is éreznie kell azt a felelősséget, hogy lesznek -és már vannak is- olyanok, akik kollektivizálják a tettét, ez pedig nem jó, nagyon nem! Másoknak főleg! Éppen ezért azt javasolnám neki, hogy a fizikai erőszakkal ne kérkedjen, ne keressen mentségeket rá, hanem kérjen nyilvánosan bocsánatot. Aztán ha szeretné, válassza a legális jogi utat. Mert ez egy normális demokrácia alapértéke...

Barátsággal és békével: Vujity Tvrtko”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés