Hirdetés

Ilyen lesz a holnapi időjárás

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Mindig az egyik legfontosabb kérdés a nap végén, hogy milyen lesz a várható időjárás másnap. Nos, mutatjuk!

A 7 napos időjárás előrejelzésünkben már foglalkoztunk a héttel, most nézzük a csütörtököt. Döntően borult lesz az ég, csak átmenetileg, illetve csütörtök estétől lehetnek benne szakadozások. Éjjel foltokban köd képződik. Az időszak alatt helyenként gyenge intenzitású vegyes csapadék, hószállingózás előfordulhat. Az északkeleti, keleti szél többnyire mérsékelt marad.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában -2, +2 fok között várható, az északkeleti szélcsendes, fagyra hajlamos területeken lesz a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet csütörtökön 0, +5 fok között alakul.

Európa középső részén hozzávetőlegesen az 50. szélességi kör mentén nyugat-keleti tengellyel anticiklon épült ki, amely az Atlanti-óceántól Németországon és Lengyelországon át Dél-Oroszországig húzódik. Ebben a térségben kevés a csapadék, de nagy területen borítja alacsonyszintű rétegfelhőzet az eget. Párás a levegő, ködfoltok is előfordulnak. Északabbra változékonyabb az idő, arrafelé egymást érik az időjárási frontok. A legtöbb csapadék a Skandináv-hegység nyugati lejtőin hullott, ahol az óceán felől érkező nedves levegő az erőteljes nyugati áramlás miatt a hegyeknek ütközött.

Dél-Európában elsősorban Olaszország tágabb környezetében van csapadék, ahol egy töltődő, megszűnőben lévő ciklon helyezkedik el. Csütörtök estig a Kárpát-medencére továbbra is a fent említett magasnyomás lesz leginkább hatással, így többnyire borult, párás marad az idő.

A mai és a holnapi időjárás után nézzük meg, mit jósol az Időkép egy kicsit hosszabb távon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés